Over mijzelf

Mijn naam is Bruno van den Elshout. Ik ben in 1979 geboren in Den Haag en heb er, op drie jaar na, mijn hele leven gewoond. Sinds 2009 woon ik in de Bomenbuurt, samen met mijn vriendin Sanne (35) en inmiddels drie kinderen. Lasse is geboren in 2009, Elin in 2014. Op 21 juli 2018 werd Marinthe geboren.

Hoewel ik oorspronkelijk International Business studeerde, heb ik de afgelopen 10 jaar autonoom gewerkt. Eerst als fotograaf, later als kunstenaar. Vóór Whatever the Weather werkte ik aan twee grote projecten. Aan Us Europeans in 2007, toen ik een jaar lang door alle 27 EU landen reisde om 2700 jongeren te interviewen over hun dagelijks leven.

In 2012 fotografeerde ik een jaar lang ieder uur de horizon voor mijn project NEW HORIZONS, dat in 2014 ook als kunstwerk-in-boekvorm verscheen. Whatever the Weather is mijn enige project voor 2018, en het eerste grote sinds NEW HORIZONS.

Steeds terugkerend in mijn werk is de wens om uit te nodigen tot ontmoetingen tussen mensen, ideeën en werelden. Ik doe dit met de bedoeling om nieuwe, constructieve en duurzame manieren van samenwonen, -werken en -leven al onderzoekend in de praktijk te brengen.


Het ontstaan van Whatever the Weather

Het idee voor Whatever the Weather is in 2017 ontstaan vanuit mijn wens om in 2020 het televisieprogramma Zomergasten te presenteren. Nader onderzoek wees uit dat ik in de vorm Zomergasten de essentie van Wezenlijke Ontmoeting herkende. Daarna heb ik naar een volstrekt eigen vorm gezocht om dat thema te onderzoeken. De uitkomst van die zoektocht zijn de 144 ontmoetingen die ik in 2018 met 144 mensen beleefde, met elke dag een (zelf-)portret van diegene als blijvend afschrift, en voortzetting van de Uitnodiging tot Wezenlijke Ontmoeting.


Sinds Whatever the Weather

Al vanaf het ontstaan van Whatever the Weather heb ik het de Wezenlijke Ontmoeting behalve als project ook als levenskunst gezien. Ook al zijn de 144 ontmoetingen volbracht, het werk gaat verder. Als kunstwerk-in-boekvorm en als tentoonstelling. Maar ook in toekomstige ontmoetingen waar ik toe uitnodig. In uiteenlopende verbanden en settings. Meer daarover lees je op de pagina Uitnodiging.

Op maandagen wandel ik nog steeds en ben je welkom dat mee te komen doen. Vertrek: om 9 uur bij mij thuis. Ins en outs: www.maandag-mijndag.nl.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom tentoonstelling, boek en ontmoetingen doe je het best via mijn nieuwsbrief Mee op Avontuur. Daarvoor kun je je hier aanmelden.


Meer

Mocht je meer over mij willen lezen en/of over andere projecten waaraan ik werk of heb gewerkt, kijk dan graag op mijn website www.photologix.nl. Je kunt me ook vinden en volgen op LinkedIn en Facebook.


Mee op avontuur

Lees meer over het boek