144x Wezenlijke Ontmoeting

Welkom waarde bezoeker,

In 2018 ondernam ik een omvangrijk onderzoek naar ontmoeting. Geïnspireerd door het televisieprogramma Zomergasten wilde ik uitvinden hoe ik tijd kon maken om mensen echt te ontmoeten. Niet alleen in het voorbijgaan of aan de oppervlakte, maar - al klinkt het misschien overdreven - van wezen tot wezen. Zonder van alles die ontmoeting in de weg staat.

In het bijzonder stelde ik mijzelf daarbij drie vragen:

- Hoe nodig ik uit tot wezenlijke ontmoeting?
- Wat is er nodig voor een wezenlijke ontmoeting?
- Wat wordt er tijdens en door een wezenlijke ontmoeting mogelijk?

Om dat uit te vinden maakte ik gelegenheid om in een jaar tijd 144 mensen te ontmoeten, en met elk van hen een volledige werkdag door te brengen op het Haagse Zuiderstrand met zicht op de horizon.

Elke dag begon om 9 uur 's ochtends bij de waterpomp, en eindigde daar om 5 uur. Wat we in de tussentijd zouden beleven, wisten we van tevoren niet. Elk van de 144 ontmoetingen zou leiden tot een zelfportret van en door degene die ik ontmoette. Die foto maakten we steeds om 4 uur 's middags op het Zuidelijk Havenhoofd van Scheveningen.

Op deze website lees en zie je hoe me ik de 144 ontmoetingen heb beleefd. Ook lees je hoe ik de 144 portretten wil vervatten in een kunstwerk-in-boekvorm, dat je tegelijkertijd vrijblijvend maar ook onontkoombaar uitnodigt om te onderzoeken wat wezenlijke ontmoeting voor jou betekent.

Hartelijke groet,Bruno van den ElshoutLees meer over ontmoeting

Bekijk portretten online Bezoek de tentoonstelling