Inspiratie

Wezenlijke Ontmoeting. Voor mij is dat een samenkomst tussen (in dit geval) mensen, die er toe doet. Die een merkbaar verschil maakt. En waarin zo weinig mogelijk het treffen Van Wezen Tot Wezen in de weg staat. Met als belangrijkste ingrediënten: Rust, Ruimte en Onverdeelde Aandacht.

Waarom is dat belangrijk?

Zo belangrijk als het bijzonder en fijn is om jezelf te kunnen zijn. Alleen, maar ook samen, in afstemming en verbinding. In een wereld die constant verandert, en die vijandig kan aanvoelen.

Ik geloof dat de manier waarop wij (mensen, maar ook mensen en natuur) ons tot onszelf elkaar verhouden, bepalend is voor wat we meemaken. Dat Wezenlijke Ontmoeting in onze evolutie the next big thing is. Urgent, relevant, en levensbelangrijk. Dat iedereen wint als we een betere, zinvollere, constructievere, inclusievere manier van omgang met elkaar vinden.

En dan niet het oude winnen van De Een Zijn Brood is de Ander Zijn Dood. Niet de overlevingsmodus van de Survival of the Fittest, van eindeloze uitputting en inwisselbaarheid. Maar een nieuwe vorm van samenleven waarin iedereen zijn/haar/hun plek in kan nemen en ook de ander zijn/haar/hun plek kan gunnen. Waarin van alles genoeg is voor iedereen, zoals ik daar in geloof.

Ik geloof ook, dat dat ten opzichte van waar we staan, niet makkelijk is en dat het veel vraagt. Dat er veel verwarring en ongemak bestaan rondom het idee om volstrekt jezelf te zijn. Want wie ben je dan, voorbij alle rollen en maskers die je jezelf hebt aangemeten of die je in de loop der jaren zijn aangereikt? Ideeën over hoe het hoort, hoe je zou moeten zijn en waar je allemaal recht op hebt en wie dat misschien wel van je af komt pakken?

Kun je jezelf vertrouwen, en jezelf helemaal zien en beleven? Het leven, de toekomst, de ander in volledigheid en volwaardigheid tegemoet treden? Met alles wat er mooi aan is, en lelijk. En daaraan voorbij, waar het verschil niet meer uitmaakt. Meningen en oordelen er mogen zijn, maar hun lading verliezen. Waar is zoals het is, omdat het zo is.

De confrontatie en daaraan voorbij.
Jezelf vrij maken en daarmee ook de ander.

Ook na de 144 ontmoetingen op het strand blijf ik graag nog uitnodigen tot Wezenlijke Ontmoeting. Op de bladzijde Uitnodiging vertel ik je hoe en waar we dat bijvoorbeeld kunnen doen.


Bekijk portretten

Uitnodiging

Mee op avontuur